EnergieAdvies Visser Onafhankelijk, betrokken en deskundig
PV cellen
Warmtepomp
Pelletkachel
HRe-ketel
Warmtekracht
Zonneboiler

Een zonneboiler wordt gebruikt voor het maken van warm water voor bad, douche of keuken. De meest voorkomende vorm is een collector op het dak en een boilervat in de woning. Meestal is dat op zolder. Op het moment dat er te weinig warm water door de zon wordt gemaakt, zorgt de verwarmingsketel voor het opwarmen van het warm water.
De collector is standaard ongeveer 3 m2 groot. Het vat is geschikt voor ongeveer 100 liter water. In de zomermaanden wordt deze 100 liter op een zonnige dag opgewarmd tot 80 graden.

Op de standaard situatie zijn veel variaties mogelijk. Er zijn veel leveranciers van zonneboilersystemen.

Voor een zonneboiler moet er een collector op het platte of schuine dak geplaatst worden. Belangrijk is dat de collector op het zuiden gericht kan worden. Een afwijking richting zuid-oost of zuid-west is mogelijk zonder veel rendement te verliezen. Verder is het belangrijk dat de leidinglengte tussen de collector en het boilervat niet te groot is en dat de vloer of de wand het boilervat kan dragen.

De besparing van een standaard zonneboiler is ongeveer 150 tot 200 m3 aardgas. De levensduur van een zonneboiler is minstens 20 jaar.

Home en contactMaatwerkadviesEnergielabelEnergieAdviesDuurzaamSubsidies